Spoločný piknik blogu Coolinári a Bonami

Milujú leto a to hneď z niekoľkých dôvodov. Teplé dni, dostatok svetla a možnosť pobudnúť v prírode – to sú veci, ktoré Kamila a Mišku z úspešného slovenského blogu Coolinári nabíjajú energiou. Pozrite sa, ako si minulý víkend na čerstvom vzduchu vychutnali. Pripojili aj chutné recepty a výber Bonami kúskov, ktoré im na pikniku nesmeli chýbať.

Zatiaľ čo Kamil rozmiesťnuje jedlo, Miška natrhá lúčne kvety. Zdroj: Coolinári

Ako teda piknikujú Coolinári?

Prípravy začínajú doma, keď sa všetky chody naskladajú do košíkov či prepraviek. Na piknik zbalia aj psíka Lilu a môže sa vyraziť. Za prírodou nemusia chodiť velmi ďaleko. Kamil hovorí: „Odvezieme sa pár kilometrov za mesto a tam si nájdeme tiché miesto, kde nás nikto neruší.“ Aj keď je piknik ležérnou záležitosťou, musí mať svoj štandard. Blogeri nám prezradili, že plastový riad preto neprichádza do úvahy. „Veď aj v prírode sa môže stolovať štýlovo,“ dodávajú.

Debničky využijete na prenos, ako stolíky alebo aj stoličky. Zdroj: Coolinári

Aké #bonamiradosti doplnili atmosféru?

Blogerský pár prezradil, že majú veľmi radi retro. Kúsky, z ktorých dýcha nostalgia preto nesmeli chýbať ani počas vonkajšieho hodovania. Kamil má rád, keď sa pekné spojí s užitočným: „Aj taká obyčajná drevená debnička je na piknik doslova ideálna. Nielen, že do nej nabalíte všetko, čo si so sebou potrebujete vziať, ale v prírode vám poslúži aj ako malý stolík alebo stolička.“ S Miškou rovnako postupovali aj pri výbere pohárov s viečkom či industriálneho podnosu.

Sladké limonadý Coolinária nemusia. Volia radšej tie domáce s čerstvým ovocím. Zdroj: Coolinári

Ochutnajte ich krehký ovocný koláč

Základom dobre zvládnutého pikniku sú jednoduché jedlá. Istotou je domáce pečivo, osviežujúca nátierka a ovocím ochutené vody. Recepty na ne nájdete v osobnom výbere Kamila a Mišky a tu pridávame ešte sladkú bodku na záver – koláč so sezónnym ovocím.

Domáca nátierka je rýchla a do prírody praktická. Zdroj: Coolinári
Pripravte si krehký ovocný koláč podľa receptu nižšie. Zdroj: Coolinári

Čo naňho potrebujete?

1. Príprava krehkého cesta (priemer 24 cm)

– 170 g masla izbovej teploty
– 40 g práškového cukru
– 1 žĺtok
– 240 g hladkej múky
– 20 ml vody

2. Príprava krému

– 500 g mascarpone
– 200 ml šľahačky
– 75 g práškového cukru
– 1 lyžičku vanilkového extraktu

3. Príprava sirupu

– 100 g mrazených čučoriedok
-1 citrón
– 80 g kryštálového cukru
– 300 g čerstvých čučoriedok, ríbezlí

Na prípravu cesta použite kuchynský robot, ako pri príprave cestovín s nástavcom s nožmi. V nádobe najskôr pár sekúnd mixujte maslo s cukrom, pridajte žĺtok, opäť pár sekúnd premixujte, na záver pridajte múku, vodu a mixovaním prepojte. Vznikne vám sypké cesto. To presypte na pracovnú dosku a krátkym hnietením spojte. Cesto položte na papier na pečenie, prekryte ďalším papierom a vyvaľkajte kruh s priemerom 30 cm. Nechajte ho zachladiť asi 1 hodinu.

Medzi tým si pripravte sirup. Mrazené čučoriedky, kôru z jedného citróna, trocha citrónovej šťavy a cukor varte na miernom ohni asi 30 minút, prepasírujte cez sitko a nechajte vychladnúť v chladničke.

Zachladené cesto preložte na okrúhly plech, najlepšie s odoberateľným dnom. Rovnomerne ho roztlačte po celom obvode a prebytočné cesto odrežte. Znova ho nechajte zachladiť. Pečte pri teplote 180 stupňov, z vrchu prekryté papierom na pečenie a zaťažené fazuľkami, po 25 až 30 minútach vyberte papier s fazuľkami a ešte 10 minút dopekajte. Cesto nechajte vychladnúť.

V čistej mise ručným mixérom mixujte mascarpone s cukrom, vanilkovým extraktom a postupne prilievajte šľahačku. Krém naneste stierkou na vychladnutý korpus, dozdobte ovocím a zalejte čučoriedkovým sirupom.

Coolinári nikdy neservírujú na plastovom riade. Zdroj: Coolinári

 

Leave A Reply

Navigate